26.1.07

Πώς σώθηκε ο κόσμος

1 2 3 4 5 6

Από την Κυβεριάδα, του Stanislav Lem, σε μετάφραση της Ροζίτας Σώκου, Εκδόσεις Κάκτος, Αθήνα 1987.


7 Comments:

Blogger landlord45 said...

άσε κατά μέρους τα αλτρουιστικά και στρώσου στη δουλειά γιατί μετά τα spectacular 20seconds και 24seconds έχω στηθεί να περιμένω τα 42 γραμμάρια

26/1/07 15:40  
Anonymous Anonymous said...

Μα τι πάθατε με τις αντι-ύλες όλοι?

τς τς τς...

26/1/07 20:37  
Blogger landlord45 said...

όλοι ;
όλοι ;

σας διαβεβαιώ πως εγώ είμαι ένας ξεδιάντροπος υλιστής

27/1/07 09:30  
Anonymous Anonymous said...

Γαιοκτήμονα, moi aussi.
Για τον νοικοκύρη εδώ τα λέω, και για τον kostis-b.

27/1/07 15:05  
Blogger kopoloso said...

@Landlord:
Θα παραμείνω για κάποιο διάστημα ακόμη στο θέμα "χρόνος". Διαπιστώσατε άλλωστε ιδίοις όμμασι ότι τουλάχιστον προς το παρόν, το θέμα "βάρος" δεν τολμώ να το θίξω.

@cd:
Από μικρός είχα μία ιδιαίτερη σχέση με την έννοια της αντι-ύλης. Όταν με έστελναν πχ στο φούρνο για ψωμί εγώ επέστρεφα κουβαλώντας συνήθως μια σακκουλίτσα με κουλουράκια αμμωνίας, ΑΝΤΙ για ψωμί. Ομοίως, ΑΝΤΙ για γάλα ψώνιζα πασατέμπο και φυσικά ΑΝΤΙ για εφημερίδα, προμηθευόμουν τα νέα τεύχη των αγαπημένων μου κόμικ. Συχνά πυκνά μάλιστα η εμμονή μου αυτή ξέφευγε επικίνδυνα καθώς ενίοτε ΑΝΤΙ να επιστρέψω... έμενα εκεί που (οπουδήποτε) με είχαν στείλει.
Το φαινόμενο αυτό ελάμβανε δε χώρα τόσο συχνά που κάποια στιγμή ο παππούς μου, ένας ήρεμος και πράος ημιρώσος που μεγάλωσε βουτηγμένος στην απόλυτη σιωπή των σιβηρικών στεπών, έφθασε στα όριά του όταν για πρώτη (και τελευταία) φορά στη ζωή του αναφώνησε αγανακτισμένος: "Γαμωτοκερατόμουμεσαγαμώ έχω την εντύπωση πως αυτό το παιδί ΑΝΤΙ για κεφάλι έχει ...(εδώ συμπλήρωσε κάτι στα ρώσσικα το οποίο όμως δεν ακούστηκε καθόλου καλό στ’ αυτιά της γιαγιάς, η οποία του είπε κάτι άλλο, πάλι στα ρώσσικα, και μετά για δυο βδομάδες -μέχρι να ξαναφύγουν για τη Γερμανία- δεν του ξαναμίλησε καθόλου – ούτε κι αυτός σε κείνη).
Το συμβάν αυτό έβαλε το παιδικό μυαλό μου σε πολύ σοβαρές σκέψεις, καθώς μου παρείχε μία πολύ ζωντανή εικόνα για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία διατάραξη της ισορροπίας ύλης και αντι-ύλης στο σύμπαν.

...

Με παρακολουθείτε;

29/1/07 11:00  
Anonymous Anonymous said...

Σας παρακολουθούμε και στεκόμαστε ενεοί, άφωνοι,βουβοί,αμήχανοι, κατάπληκτοι, εμβρόντητοι, μπρος στην διανοητική σας τόλμη.

29/1/07 13:15  
Blogger kopoloso said...

Καλώς.
Επιτρέψτε μου όμως πριν συνεχίσω να αποσυρθώ δια ένα σαρανταοκτάωρων έτσι ώστε να μπορέσω να συνεχίσω (και να ολοκληρώσω) την έρευνά μου στο φλέγον θέμα των ημερών: "Σπανακόρυζο, Πρασόρυζο, Λαχανόρυζο: Ομοιότητες - Διαφορές - Προοπτικές".

Τα σέβη μου.

29/1/07 14:21  

Post a Comment

<< Home